Účetnictví a zdanění individuálního podnikatele v ekologickém podnikání - Nováková, Adéla; Molín, Jan, 1978-; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce je zaměřena na ekologické podnikání z pohledu účetnictví a zdanění individuálního podnikatele, zejména v oblasti ekologického zemědělství, dále také v oblastech obnovitelných zdrojů energie a cirkulární ekonomiky. Teoretická část se zabývá vedením daňové evidence a podvojného účetnictví, investicemi do ekologických technologií, certifikacemi a možnostmi financování prostřednictvím dotačních programů. Praktická část využívá fiktivní příklad individuálního podnikatele v ekologickém zemědělství, na němž jsou aplikovány teoretické poznatky. Práce porovnává daňovou evidenci a podvojné účetnictví z hlediska stanovení základu daně z příjmů a mimo jiné slouží jako praktický návod pro individuální podnikatele při rozhodování mezi oběma variantami.
Vedoucí práce: Jan Molín
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses