Vliv digitalizace veřejné správy v ČR na její transparentnost - Šuráňová, Natálie (2025)
Diplomová práce se zabývá nástroji eGovernmentu a jejich vlivu na transparentnost veřejné správy. Cílem práce bylo zjistit, které nástroje eGovernmentu vedou k transparentnosti výkonu veřejné správy a zda k ní reálně vedou. Analýza proběhla pomocí komparace stavu před a po zavedení daného nástroje z pohledu transparentnosti. Přidanou hodnotou je srovnání pozitivních a negativních stránek transparentnosti u daných nástrojů.