Balanced Scorecard a jeho využití pro řízení - Sobran, Anastasia; Šoljaková, Libuše; Knorová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Diplomová práce se věnuje sestavení systému Balanced Scorecard ve vybraném podniku. Cílem této práce je sestavení a návrh implementace konceptu Balanced Scorecard jako nástroje pro podporu měření a řízení výkonnosti a pro zvýšení konkurenceschopnosti v podniku, který se zabývá prodejem pohonných hmot a doplňkového sortimentu prostřednictvím sítě čerpacích stanic. Teoretická část se věnuje principům strategického řízení, strategické analýzy a představení konceptu Balanced Scorecard. Praktická část se zaměřuje na aplikaci teoretických poznatků ve zvoleném podniku. Na základě výsledků provedené strategické analýzy vnějšího a vnitřního prostředí, definované vize, mise a SWOT analýzy jsou pro podnik stanoveny strategické cíle, jejich měřítka a cílové hodnoty. Na závěr je navržen časový harmonogram představení a implementace Balanced Scorecard ve vybraném podniku.
Vedoucí práce: Libuše Šoljaková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses