Pojistné podvody - Moserová, Aneta (2025)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku pojistných podvodů. V teoretické části se pozornost soustředí na vymezení pojistného podvodu, dále je popsán průběh vyšetřování pojistných podvodů a představeny konkrétní metody detekce využívané pojišťovnami. Významnou součástí praktické části je dotazníkové šetření zaměřené na osobní zkušenosti respondentů, jejich postoje a míru informovanosti o problematice. Práce dále hodnotí stav pojistných podvodů v České republice včetně predikce budoucího vývoje, věnuje se mezinárodnímu srovnání a pro větší názornost uvádí konkrétní příklady z praxe.