Pojistné podvody - Moserová, Aneta; Vojtíková Tisová, Petra; Volf, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku pojistných podvodů. V teoretické části se pozornost soustředí na vymezení pojistného podvodu, dále je popsán průběh vyšetřování pojistných podvodů a představeny konkrétní metody detekce využívané pojišťovnami. Významnou součástí praktické části je dotazníkové šetření zaměřené na osobní zkušenosti respondentů, jejich postoje a míru informovanosti o problematice. Práce dále hodnotí stav pojistných podvodů v České republice včetně predikce budoucího vývoje, věnuje se mezinárodnímu srovnání a pro větší názornost uvádí konkrétní příklady z praxe.
Vedoucí práce: Petra Vojtíková Tisová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses