Vnímání dobírky v rámci balíkové přepravy - Landa, Jiří; Novák, Radek, 1960-; Kouřil, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce byla zaměřena na analýzu vnímání metody platby na dobírku, která se mezi českými spotřebiteli těší dlouholeté oblibě, a to navzdory existenci zjevných nevýhod nejen pro zákazníky. Teoretická část ukotvuje klíčové pojmy v oblasti logistiky, platebních metod a míst doručení, s důrazem na rostoucí trend samoobslužných výdejních boxů. Pomocí kvantitativního dotazníkového šetření (CAWI) byla získána primární data o chování a motivacích spotřebitelů s cílem komplexně zmapovat vnímání dobírky z perspektivy zákazníků, odesílatelů a zaměstnanců balíkové přepravy. Práce zkoumá motivace k užívání dobírky a hledá souvislosti ovlivňující její uživatele. Mezi klíčová zjištění patří, že využití metody platby na dobírku ve spotřebitelích zvyšuje pocit důvěry k prodejci. V praktické části byl na základě získaných dat definován typický uživatel dobírky a navržena doporučení pro optimalizaci služeb v kontextu moderních platebních a doručovacích trendů.
Vedoucí práce: Radek Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses