Finanční analýza a prognóza budoucího vývoje MOLITAN a.s. - Shakirov, Roman (2025)
Tato bakalářská práce představuje finanční analýzu společnosti Molitan a.s. za období let 2019 až 2023. V rámci práce byly použity metody horizontální a vertikální analýzy a byly vypočítány klíčové finanční ukazatele, jako jsou koeficienty rentability, likvidity, aktivity a zadluženosti, které slouží k určení finančního zdraví společnosti. Součástí práce je také srovnání se třemi konkurenčními podniky v podobném odvětví: MA-DONA s.r.o., BPP spol. s r.o. a ADEXA s.r.o. Závěrečná část práce zahrnuje krátkodobou prognózu vývoje společnosti pro rok 2024 na základě zjištěných trendů. Data pro analýzu byla získána z veřejně dostupných zdrojů.