Analýza finančních ukazatelů : srovnání napříč zeměmi a odvětvími - Gregorec, Filip (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na analýzu finančních ukazatelů a jejich srovnání napříč různými zeměmi. Hlavním cílem je identifikovat klíčové rozdíly a podobnosti ve finanční výkonnosti podniků v různých geografických kontextech. Práce využívá kvantitativní metody analýzy dat, které zahrnují finanční výkazy společností z vybraných zemí a odvětví. Ekonomické prostředí a specifické charakteristiky odvětví mohou mít významný vliv na finanční ukazatele, jako jsou rentabilita, likvidita a zadluženost. Tato práce poskytuje cenné poznatky pro investory, manažery a tvůrce politik, kteří usilují o lepší porozumění finančním dynamikám v globálním měřítku.