Analýza finančních ukazatelů : srovnání napříč zeměmi a odvětvími - Gregorec, Filip; Marek, Petr; Husák, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na analýzu finančních ukazatelů a jejich srovnání napříč různými zeměmi. Hlavním cílem je identifikovat klíčové rozdíly a podobnosti ve finanční výkonnosti podniků v různých geografických kontextech. Práce využívá kvantitativní metody analýzy dat, které zahrnují finanční výkazy společností z vybraných zemí a odvětví. Ekonomické prostředí a specifické charakteristiky odvětví mohou mít významný vliv na finanční ukazatele, jako jsou rentabilita, likvidita a zadluženost. Tato práce poskytuje cenné poznatky pro investory, manažery a tvůrce politik, kteří usilují o lepší porozumění finančním dynamikám v globálním měřítku.
Vedoucí práce: Petr Marek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses