Pojištění vkladů v USA - Skoupý, Štěpán; Blahová, Naďa, 1958-; Brada, Jaroslav, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na systém pojištění vkladů ve Spojených státech amerických, především na vývoj, fungování a institucionální rámec Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC). Popisuje vznik a proměny této instituce od roku 1933, včetně reakcí na klíčové finanční krize, jako byla S&L krize, krize v roce 2008 nebo kolaps Silicon Valley Bank. Dále jsou rozebrány nástroje bail-out a bail-in, jejich praktické využití, dopady na důvěru veřejnosti a otázka morálního hazardu. Závěrečná část porovnává americký a evropský model pojištění vkladů z hlediska pojistných limitů, institucionálního rámce, způsobu financování, výplat a schopnosti reagovat na krize.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses