Vývoj hypotečního trhu v České republice - Dohnalová, Sabina; Blahová, Naďa, 1958-; Brada, Jaroslav, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce na téma „Vývoj hypotečního trhu v České republice“ se v první kapitole věnuje vymezení hypotečního úvěru, zejména jeho legislativnímu rámci, úrokovým sazbám a odlišení od jiných typů úvěrů. Druhá kapitola analyzuje rizika spojená s hypotečním trhem na mikro a makroúrovni. Důraz je kladen především na makroobezřetnostní politiku jako nástroj pro zvládání systémových rizik, přičemž jsou rozebrány i související aspekty regulace a dohledu. Závěrečná část práce se zabývá vývojem hypotečního trhu v České republice během období dvaceti let. Hlavní pozornost je zde věnována rostoucím cenám nemovitostí a proměnlivosti úrokových sazeb, které zásadním způsobem ovlivňují dostupnost bydlení.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses