Moderní výzvy regulace finančního trhu v USA - Tošer, David; Blahová, Naďa, 1958-; Marková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce analyzuje vybrané výzvy regulace na finančním trhu v USA, pokouší se je zasadit do prostředí amerického i globálního finančního trhu a hodnotí směr, jakým se vyvíjí regulace finančních trhů ovlivněná moderními trendy. Práce se zaměřuje na zvyšující se zájem o využití kryptoměn a jiných digitálních měn, digitalizaci peněz a nezákonné operace v souvislosti s digitálními měnami. Výsledkem práce je stanovení vlivů digitálních měn a kryptoměn na finanční trhy a vývoj jejich regulatorního rámce a také predikce možných změn, které v tomto odvětví mohou nastat.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses