Problematika oceňování stálých aktiv v českém účetnictví a IFRS - Nečajeva, Alexandra; Marek, Patrik; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice oceňování stálých aktiv v českém účetnictví a podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS). V teoretické části jsou vymezeny jednotlivé druhy stálých aktiv, jejich členění, definice a metody oceňování dle obou účetních systémů. Praktická část analyzuje účetní závěrky 80 vybraných podniků, které účtují podle české legislativy a podle IFRS, a porovnává konkrétní přístupy k oceňování stálých aktiv. Cílem práce je porovnat teoretické přístupy s praktickým uplatňováním ve společnostech a ukázat rozdíly mezi oběma účetními systémy.
Vedoucí práce: Patrik Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses