Komparace vybraných pracovních rolí v procesu výroby audiovizuální reklamy - Augustinová, Anežka; Hanzlík, Jan, 1979-; Zelený, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na vnímání profesních rolí v rámci produkce audiovizuální reklamy, konkrétně u produkčních, scenáristů, režisérů, asistentů režie a herců. Na základě rozhovorů vedených pomocí návodu a následné tematické analýzy jsou zkoumány aspekty profesního sebeobrazu, vnímání přínosu ostatních členů týmu, hierarchie, komunikace a spravedlnosti v pracovních vztazích. Zjištění ukazují, že charakteristiky typické pro kulturní a kreativní průmysly, jako jsou projektová organizace práce, ekonomická nejistota, závislost na reputaci a sociálních vazbách, vysoká konkurence, fluidita kariérních drah a oslabení institucionálních jistot, se projevují jak v kreativních, tak i v organizačních profesích. Výzkum zároveň poukazuje na skutečnost, že logika kulturní práce proniká i do organizačně koordinačních pozic, které jsou v oblasti reklamní produkce dosud zkoumány spíše okrajově. Výsledky přispívají jak k akademické diskuzi o povaze kulturní práce, tak mohou být podnětné i pro profesní organizace, kulturní politiku a vzdělávací instituce.
Vedoucí práce: Jan Hanzlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses