Analýza společnosti Gevorkyan - Běhounek, Josef (2025)
Bakalářská práce se zabývá analýzou slovenské společnosti Gevorkyan, která se specializuje na vývoj a výrobu kovových součástek pomocí práškové metalurgie. Cílem práce je stanovit investiční doporučení ohledně jejích akcií. Práce kombinuje tři hlavní analytické přístupy: finanční analýzu, strategickou analýzu a závěrečné ocenění. Finanční analýza hodnotí hospodářské výsledky společnosti, strategická analýza zkoumá její postavení v odvětví. V části závěrečného ocenění je pomocí modelu FCFF určena vnitřní hodnota akcie. Výsledky ukazují, že akcie jsou v současnosti podhodnocené a očekává se jejich růst přibližně o 20 %. Na základě těchto zjištění je doporučeno akcie nakoupit.