Analýza společnosti Gevorkyan - Běhounek, Josef; Tománek, Jan; Menzl, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce se zabývá analýzou slovenské společnosti Gevorkyan, která se specializuje na vývoj a výrobu kovových součástek pomocí práškové metalurgie. Cílem práce je stanovit investiční doporučení ohledně jejích akcií. Práce kombinuje tři hlavní analytické přístupy: finanční analýzu, strategickou analýzu a závěrečné ocenění. Finanční analýza hodnotí hospodářské výsledky společnosti, strategická analýza zkoumá její postavení v odvětví. V části závěrečného ocenění je pomocí modelu FCFF určena vnitřní hodnota akcie. Výsledky ukazují, že akcie jsou v současnosti podhodnocené a očekává se jejich růst přibližně o 20 %. Na základě těchto zjištění je doporučeno akcie nakoupit.
Vedoucí práce: Jan Tománek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses