Finanční analýza BMW s důrazem na aktuální trendy v automobilovém průmyslu - Götz, Jakub; Šmídová, Radana, 1977-; Maříková, Pavla, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na finanční analýzu společnosti BMW a na trendy v automobilovém průmyslu, zejména pak na elektromobilitu a rozvoj. Cílem práce bylo zhodnotit finanční situaci BMW v porovnání s konkurenty Mercedes-Benz, Tesla Motors a Volkswagenem a poskytnout potencionálním zákazníkům přehled o dlouhodobé stabilitě značky. Analýza ukázala nejen, že BMW je konkurenceschopnou a finančně zdravou společností ale také, že dosahuje solidních výsledků v oblasti rentability, efektivity hospodaření i zadluženosti. Podnik dále investuje nemalé prostředky do inovací a rozvoje, což posiluje jeho schopnost přizpůsobit se změnám v automobilovém sektoru. Zároveň však analýza upozorňuje na možné riziko spojené se silným zastoupením prodejů v Číně, kde BMW realizuje přibližně 30 % svých tržeb. Výsledky potvrzují, že BMW představuje pro spotřebitele bezpečnou volbu nejen z hlediska kvality vozidel, ale i z pohledu dlouhodobé dostupnosti a také stability a udržitelnosti značky.
Vedoucí práce: Radana Šmídová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses