Fundamentální analýza akcie IPJSC Yandex - Kapralov, Vladislav; Musílek, Petr, 1965-; Vyletelka, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato práce se věnuje fundamentální analýze akcie společnosti Yandex, která patří mezi nejvýznamnější technologické hráče na ruském trhu. Skrze propojení makroekonomického prostředí, vývoje konkrétního odvětví a firemních dat je zkoumána vnitřní hodnota akcie i její odchylka od tržní ceny akcie ke konci minulého roku. V globální fundamentální analýze je důraz kladen na korelační analýzu vybraných makroekonomických proměnných, jejich vztah k vývoji indexu MOEX, a také na posouzení vlivu geopolitických událostí. Práce dále rozkrývá strukturu odvětví, v němž Yandex působí. Výpočet vnitřní hodnoty akcie je proveden pomocí modelů založených na cash flow (FCFF a FCFE) a doplněn tradičními multiplikátory. Závěrečná část posuzuje, zda je titul z pohledu investora atraktivní.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses