Finanční analýza společnosti FC Zlín a.s. - Klíma, Robert (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá finanční analýzou společnosti FC Zlín a.s. v období mezi sezónami 2019/2020 a 2022/2023. Hlavním cílem práce je zhodnotit finanční zdraví klubu prostřednictvím metod finanční analýzy a identifikovat klíčové faktory ovlivňující jeho hospodářské výsledky. Práce je rozdělena na tři části. První část se věnuje představení analyzované společnosti, jejímu historickému vývoji, charakteristice prostředí profesionálního fotbalu a konkurenčním subjektům. Druhá část obsahuje analýzu absolutních ukazatelů, jako je horizontální a vertikální analýza, a poměrové ukazatele. Ve třetí části jsou tyto metody aplikovány na společnost FC Zlín a.s., přičemž výsledky jsou porovnány s vybranými konkurenčními kluby. Závěrem je na základě získaných dat provedeno celkové zhodnocení finančního zdraví společnosti.