Finanční analýza společnosti FC Zlín a.s. - Klíma, Robert; Borz, Jan; Svačina, Pavel, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá finanční analýzou společnosti FC Zlín a.s. v období mezi sezónami 2019/2020 a 2022/2023. Hlavním cílem práce je zhodnotit finanční zdraví klubu prostřednictvím metod finanční analýzy a identifikovat klíčové faktory ovlivňující jeho hospodářské výsledky. Práce je rozdělena na tři části. První část se věnuje představení analyzované společnosti, jejímu historickému vývoji, charakteristice prostředí profesionálního fotbalu a konkurenčním subjektům. Druhá část obsahuje analýzu absolutních ukazatelů, jako je horizontální a vertikální analýza, a poměrové ukazatele. Ve třetí části jsou tyto metody aplikovány na společnost FC Zlín a.s., přičemž výsledky jsou porovnány s vybranými konkurenčními kluby. Závěrem je na základě získaných dat provedeno celkové zhodnocení finančního zdraví společnosti.
Vedoucí práce: Jan Borz
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses