Transformace účetnictví v ČR : Zavedení funkční měny a její dopad na hospodaření podniků - Suevalova, Daria; Vašek, Libor, 1978-; Dvořáková, Dana, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na nedávno zavedený institut funkční měny v české účetní legislativě, který byl inspirován koncepcí upravenou v Mezinárodních standardech účetního výkaznictví. Cílem práce je analyzovat význam funkční měny, její dopad na vedení účetnictví a sestavení účetních výkazů, resp. prezentaci účetních informací. Práce se skládá z teoretické části, v níž je kladen důraz na zkoumání a interpretaci legislativy spojené s funkční měnou, a praktické části s navazující aplikací do praxe. V rámci praktické části byla provedena případová studie, jejímž předmětem byl přechod účetní jednotky na vedení účetnictví ve funkční měně, konkrétně z CZK do EUR.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses