Finanční analýza a finanční plán společnosti Petr Hobža Snack, a. s. - Jagošová, Adéla (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na dva dílčí cíle. Prvním z nich je zhodnocení finančního zdraví společnosti Petr Hobža Snack a.s. v období 2019–2023. Za tímto účelem byla provedena finanční analýza, při níž byly výsledky společnosti vyhodnocovány jak samostatně, tak v porovnání s vybranými konkurenty a odvětvím. Druhým cílem je nastínit budoucí vývoj společnosti prostřednictvím sestavení krátkodobého finančního plánu pro rok 2024. V první kapitole je představena analyzovaná společnost a její konkurence. Druhá kapitola se věnuje finanční analýze, která je rozčleněna na 3 části – Horizontální a vertikální analýzu, Analýzu poměrových ukazatelů a posouzení finančního zdraví pomocí souhrnného indexu IN05. Poslední kapitola se zabývá tvorbou krátkodobého finančního plánu.