Komparace stavu finanční výkonnosti vybraných sportovních klubů - Kurka, Daniel; Brabenec, Tomáš; Heršálek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá vymezením právních forem sportovních klubů v České republice porovnáním finanční analýzy českých (SK Slavia Praha, AC Sparta Praha a FC Viktoria Plzeň) a zahraničních (SSC Neapol (Itálie), AS Monaco (Francie) a Atlético Madrid (Španělsko) fotbalových klubů. Analýza využívá horizontální analýzu, poměrovou analýzu a finančně sportovní analýzu mezi lety 2018 až 2023. Výsledky ukazují, jak jsou české kluby závislé na externím financování, ukazují nižší obrat i cash flow, i přes to, že se evropských ligách účastní stejných soutěží. Závěrem je doporučeno posílení atraktivity domácí ligy.
Vedoucí práce: Tomáš Brabenec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses