Oceňování nefinančních aktiv podle účetních standardů v České republice a Uzbekistánu : Komparace účetních přístupů a jejich praktické aplikace - Sulimova, Anastasiya; Vašek, Libor, 1978-; Purina, Marina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce analyzuje rozdíly v oceňování nefinančních aktiv mezi účetními systémy České republiky a Uzbekistánu. Teoretická část kategorizuje nefinanční aktiva a popisuje oceňovací metody obou zemí. Praktická část analyzuje účetní závěrky čtyř vybraných společností z energetického a automobilového sektoru a simuluje přecenění aktiv. Výsledky ukazují, že rozdíly v přístupech (odpisové politiky, reálná vs. pořizovací hodnota) významně ovlivňují strukturu bilance a interpretaci účetních výkazů. Práce zdůrazňuje potřebu transparentnosti a správné interpretace při mezinárodním srovnávání.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses