Koncept investic do nemovitostí v účetním výkaznictví - Vávrová, Karina; Vašek, Libor, 1978-; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku investic do nemovitostí v účetním výkaznictví, přičemž hlavní pozornost je věnována srovnání přístupů podle Mezinárodního účetního standardu IAS 40 a českých účetních předpisů. Cílem práce je analyzovat důvody zavedení IAS 40, zhodnotit jeho praktické výhody a omezení a porovnat jejich dopad na transparentnost a užitečnost účetních informací v porovnání s tradičním modelem oceňování historickými náklady používaným v České republice. Výsledky analýzy přispívají k hlubšímu pochopení rozdílů mezi mezinárodními a českými účetními rámci a jejich dopadu na kvalitu účetních informací a rozhodovací procesy uživatelů účetních výkazů.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses