Emitované dluhopisy v účetních závěrkách podle IFRS - Nguyen, Le Na (2025)
Transparentní vykazování emitovaných dluhopisů má klíčový význam pro informované rozhodování současných i potenciálních věřitelů, ale i vlastníků a ostatních uživatelů účetních závěrek. Tato bakalářská práce se proto zaměřuje na problematiku jejich vykazování v účetních závěrkách sestavených podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS). Hlavním cílem této práce je posoudit, zda zveřejňované informace poskytují investorům dostatečný přehled o finanční situaci emitenta a potenciálních rizicích spojených s těmito nástroji. Pro dosažení tohoto cíle je provedena detailní analýza a komparace zveřejnění podle požadavků IFRS 7 na vybraných vzorků společností.