Emitované dluhopisy v účetních závěrkách podle IFRS - Nguyen, Le Na; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Novotný, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Transparentní vykazování emitovaných dluhopisů má klíčový význam pro informované rozhodování současných i potenciálních věřitelů, ale i vlastníků a ostatních uživatelů účetních závěrek. Tato bakalářská práce se proto zaměřuje na problematiku jejich vykazování v účetních závěrkách sestavených podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS). Hlavním cílem této práce je posoudit, zda zveřejňované informace poskytují investorům dostatečný přehled o finanční situaci emitenta a potenciálních rizicích spojených s těmito nástroji. Pro dosažení tohoto cíle je provedena detailní analýza a komparace zveřejnění podle požadavků IFRS 7 na vybraných vzorků společností.
Vedoucí práce: David Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses