Účetnictví, daňová evidence a zdanění sportovců v ČR - Svobodová, Markéta; Králíček, Vladimír, 1952-; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá komplexní analýzou právních, účetních a daňových specifik profesionálního kolektivního sportu v České republice, s primárním zaměřením na postavení jednotlivých sportovců. Cílem práce je poskytnout argumenty osvětlující současnou situaci v profesionálních kolektivních sportech, kde sportovci mohou být nejen zaměstnanci, ale i osobami samostatně výdělečně činnými. U těchto dvou režimů je provedeno srovnání celkové míry zdanění sportovců, které zachycuje významné rozdíly v daňovém zatížení. Daňová optimalizace ze strany sportovců i jejich klubů přináší nejrelevantnější argument, proč se české sportovní kluby od varianty zaměstnávání svých hráčů odklánějí.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses