Řízení měnového rizika na příkladu zvolené společnosti - Mišner, Jakub; Mandel, Martin, 1962-; Durčáková, Jaroslava, 1941-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce se zabývá problematikou měnového rizika a jeho řízení. V současné době je toto téma nedílnou součástí všech společností vystupujících na mezinárodním trhu. V rámci této bakalářské práce si nejdříve představíme pojmy, které s tématem úzce souvisí a následně se podíváme na možné metody jeho řízení. V následující praktické části práce využijeme získané dovednosti a aplikujeme je na konkrétní společnost. Zanalyzujeme si faktory, které ovlivňují otevřenost devizových pozic společnosti a pokusíme se vymezit její transakční a ekonomickou devizovou expozici. Prozkoumáme její nástroje využívané ke snižování tohoto rizika a zhodnotíme celkovou situaci společnosti, případně zkusíme navrhnout jiné nástroje, které by společnost mohla využívat.
Vedoucí práce: Martin Mandel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses