Modifikace leasingových smluv podle IFRS16 - Šebesta, Marek; Šimek, David; Šindelář, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Práce se zabývá modifikacemi leasingových smluv, jejich účetním zachycení, pravidly výpočtu a vykázáním z pohledu nájemce podle Mezinárodního standardu účetního výkaznictví č. 16 (IFRS 16). První část se zabývá metodikou leasingu, vysvětluje pojmy jako závazek z leasingu, právo k užívání a další veličiny potřebné pro správné zaúčtování leasingu. Následující kapitola se věnuje modifikacím leasingových smluv, jejich rozdělení a dopadům na původní leasing. V poslední části jsou řešeny modelové příklady modifikací. Cílem práce je analyzovat jednotlivé modifikace a přiblížit jejich dopady na účetnictví nájemce podle standardu IFRS 16.
Vedoucí práce: David Šimek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses