Porovnání současného vykazování finančního a operativního leasingu dle zákona o účetnictví a standardu IFRS 16 - Veselý, Daniel (2025)
Bakalářská práce se věnuje problematice vykazování leasingu dle Českých účetních standardů a zákonů a Mezinárodních standardů finančního výkaznictví (IFRS). Práce je rozdělena na dvě hlavní části, teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na vymezení leasingu a jeho pravidel dle příslušných standardů. Praktická část navazuje na část teoretickou a zabývá se dopadem leasingu do vybraných finančních výkazů nejmenované společnosti. Dále také pojednává o auditních procedurách, které jsou využívané či by se mohly využívat pro ověření vykazování dle jednotlivých standardů. Výstupem bakalářské práce je komparace vykazování a auditních procedur při použití uvedených typů standardů.