Porovnání současného vykazování finančního a operativního leasingu dle zákona o účetnictví a standardu IFRS 16 - Veselý, Daniel; Vácha, Petr; Vašek, Libor, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce se věnuje problematice vykazování leasingu dle Českých účetních standardů a zákonů a Mezinárodních standardů finančního výkaznictví (IFRS). Práce je rozdělena na dvě hlavní části, teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na vymezení leasingu a jeho pravidel dle příslušných standardů. Praktická část navazuje na část teoretickou a zabývá se dopadem leasingu do vybraných finančních výkazů nejmenované společnosti. Dále také pojednává o auditních procedurách, které jsou využívané či by se mohly využívat pro ověření vykazování dle jednotlivých standardů. Výstupem bakalářské práce je komparace vykazování a auditních procedur při použití uvedených typů standardů.
Vedoucí práce: Petr Vácha
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses