Účetní systém ve Velké Británii - Jantošovičová, Lea (2025)
Bakalářská práce se zabývá účetním systémem ve Velké Británii v kontextu harmonizace účetnictví. Teoretická část práce je věnována stručnému přehledu vývoje a zavedení nových UK GAAP, následně je popsán současný stav účetního systému Velké Británie. Praktická část práce je zaměřena na vybrané aspekty UK GAAP, konkrétně na změny v oblasti rozpoznávání výnosů podle úprav z let 2022 a 2024. Tyto změny jsou ilustrovány na modelovém příkladě se dvěma modifikacemi. Poslední kapitola práce obsahuje dodatek – paralelu s Českou republikou.