Aplikace kalkulace na podniku zabývajícího se instalatérskými, topenářskými a stavebními pracemi - Hobzová, Kateřina; Hetfleiš, Vladislav; Knorová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Cílem této práce je na základě analýzy nákladů zhodnotit současné postupy konkrétního podniku při sestavování kalkulací nákladů a navrhnout možnosti jejich optimalizace. Teoretická část se věnuje vymezení pojmů náklady, jejich členění a kalkulační postupy. Dále jsou popsány kalkulační vzorce, metody a principy alokace nákladů a možnosti sestavení kalkulace. Praktická část se zaměřuje na analýzu nákladů vybrané společnosti, na jejímž základě je navržen nový kalkulační vzorec, který má podniku sloužit jako nástroj pro efektivnější řízení nákladovosti.
Vedoucí práce: Vladislav Hetfleiš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses