Komparace daňové zátěže individuálního podnikatele a společnosti s ručením omezeným - Fischerová, Barbara (2025)
Cílem práce je porovnat rozdíly ve výši celkové daňové povinnosti individuálního podnikatele a právnické osoby ve formě společnosti s ručením omezeným, a to včetně odvodů na sociální a zdravotní pojištění. Teoretická část se věnuje problematice daní z příjmů fyzických a právnických osob. V praktické části je provedena analýza formou modelových příkladů, na jejichž základě je následně provedena komparace zjištěných výsledků. Zohledněna je také efektivní daňová sazba, která vyjadřuje skutečné daňové zatížení.