Komparace daňové zátěže individuálního podnikatele a společnosti s ručením omezeným - Fischerová, Barbara; Finardi, Savina; Hlavatá, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Cílem práce je porovnat rozdíly ve výši celkové daňové povinnosti individuálního podnikatele a právnické osoby ve formě společnosti s ručením omezeným, a to včetně odvodů na sociální a zdravotní pojištění. Teoretická část se věnuje problematice daní z příjmů fyzických a právnických osob. V praktické části je provedena analýza formou modelových příkladů, na jejichž základě je následně provedena komparace zjištěných výsledků. Zohledněna je také efektivní daňová sazba, která vyjadřuje skutečné daňové zatížení.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses