Dlouhodobý majetek v pojetí českých a vietnamských účetních standardů - Kuchařová, Hana (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním dlouhodobého majetku v kontextu českých účetních standardů a vietnamských účetních standardů. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část, přičemž první dvě kapitoly pojednávají o příslušných národních standardech upravující dlouhodobý majetek. Ve třetí kapitole jsou vymezeny zásadní rozdíly probíraných standardů. Praktická část se zaměřuje na analýzu jednotlivých standardů na základě účetních závěrek vybraných společností. Výsledky praktické části ukázaly, že jsou si standardy podobné, ale stále panují zjevné rozdíly. Dalším neočekávaným zjištěním jsou nepříznivé podmínky pro ocenění metodou fair value ve Vietnamu.