Dlouhodobý majetek v pojetí českých a vietnamských účetních standardů - Kuchařová, Hana; Marek, Patrik; Janhubová, Jaroslava, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním dlouhodobého majetku v kontextu českých účetních standardů a vietnamských účetních standardů. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část, přičemž první dvě kapitoly pojednávají o příslušných národních standardech upravující dlouhodobý majetek. Ve třetí kapitole jsou vymezeny zásadní rozdíly probíraných standardů. Praktická část se zaměřuje na analýzu jednotlivých standardů na základě účetních závěrek vybraných společností. Výsledky praktické části ukázaly, že jsou si standardy podobné, ale stále panují zjevné rozdíly. Dalším neočekávaným zjištěním jsou nepříznivé podmínky pro ocenění metodou fair value ve Vietnamu.
Vedoucí práce: Patrik Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses