Strategická a finanční analýza společnosti Barry Callebaut AG - Duchková, Anna (2025)
Tato práce nabízí ucelený pohled na strategickou pozici a finanční zdraví společnosti Barry Callebaut AG. V práci jsou zpracovány hlavní politické, ekonomické, sociální a technologické faktory ovlivňující společnost. Dále je provedena Porterova analýza pěti sil pro odvětví výroby čokolády. Finanční analýza byla zpracována pomocí vybraných poměrových ukazatelů a nabízí srovnání společnosti s vybranou skupinou konkurenčních společností. Poslední kapitolou této práce je SWOT analýza, která nabízí shrnutí získaných poznatků a identifikuje slabé a silné stránky společnosti jako i hrozby a příležitosti.