Volitelné účetní metody a jejich vliv na základ daně z příjmů - Štičková, Alžběta; Molín, Jan, 1978-; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce se zabývá problematikou volitelných účetních metod a správností jejich volby s ohledem na věrný a poctivý obraz účetnictví. Porovnává jednotlivé vybrané metody z účetního hlediska a ukazuje, jak může jejich volba ovlivnit stanovení základu daně z příjmů a jeho následné úpravy. Teoretická část práce vymezuje klíčové pojmy týkající se volitelných metod a detailně popisuje vybrané volitelné metody včetně jejich praktických dopadů a specifik. V praktické části jsou tyto metody zobrazeny na konkrétních případech včetně znázornění správných výpočtů. Závěr nabízí ucelený pohled na význam a dopady správné volby volitelných účetních metod na stanovení základu daně z příjmů.
Vedoucí práce: Jan Molín
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses