Komparace účetnictví a zdanění individuálního podnikatele v České republice a v Německu - Roller, David (2025)
Bakalářská práce se zabývá analýzou a porovnáním podmínek pro vedení účetnictví a zdanění příjmů individuálního podnikatele v České republice a v Německu. První kapitola je zaměřena na právní formy podnikání v obou zemích. Druhá kapitola popisuje účetnictví a ostatní způsoby vedení evidence hospodářské činnosti individuálního podnikatele. Třetí kapitola analyzuje a porovnává zdanění příjmů individuálního podnikatele v obou zemích. Poslední kapitola obsahuje modelové výpočty daně z příjmů a porovnává daňové zatížení modelových poplatníků v České republice a v Německu.