Komparace účetnictví a zdanění individuálního podnikatele v České republice a v Německu - Roller, David; Molín, Jan, 1978-; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce se zabývá analýzou a porovnáním podmínek pro vedení účetnictví a zdanění příjmů individuálního podnikatele v České republice a v Německu. První kapitola je zaměřena na právní formy podnikání v obou zemích. Druhá kapitola popisuje účetnictví a ostatní způsoby vedení evidence hospodářské činnosti individuálního podnikatele. Třetí kapitola analyzuje a porovnává zdanění příjmů individuálního podnikatele v obou zemích. Poslední kapitola obsahuje modelové výpočty daně z příjmů a porovnává daňové zatížení modelových poplatníků v České republice a v Německu.
Vedoucí práce: Jan Molín
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses