Nabídka cestovního pojištění na českém pojistném trhu - Soukupová, Tereza; Volf, Lukáš; Radová, Jarmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce analyzuje aspekty nabídky cestovního pojištění se zaměřením na segment studentů do 26 let věku na českém pojistném trhu. Hlavním tématem je identifikace klíčových faktorů, které ovlivňují rozhodování studentů při výběru pojištění. Předmětem práce je analýza dostupných pojistných produktů u vybraných poskytovatelů pojištění, s cílem posoudit jejich vhodnost a dostupnost pro tuto specifickou skupinu. První část práce vymezuje pojištění, jeho klasifikaci a specifika cestovního pojištění. Dále se práce zaměřuje na segmentaci trhu a charakteristiku studentské klientely. Část druhá se věnuje dotazníkovému šetření, který mapuje preference studentů a komparativní analýze produktů vybraných pojišťoven. Výsledky ukazují, které faktory jsou pro studenty nejdůležitější a jak dobře na ně pojišťovny reagují. Přínosem práce je poskytnutí doporučení pro pojišťovny, jak lépe přizpůsobit své produkty potřebám studentů, a zároveň pomoci studentům s výběrem cestovního pojištění.
Vedoucí práce: Lukáš Volf
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses