Stanovení tržní ceny rodinného domu v Praze. - Šomanová, Natálie (2025)
Abstrakt Tématem této bakalářské práce je oceňování nemovitostí. Primárním cílem práce je odhad tržní hodnoty rodinného domu v Praze. Práce je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. Teoretická část vymezuje základní terminologii, teoretické postupy a popisuje základní metody oceňování. V praktické části práce se provádí reálné ocenění vybrané nemovitosti a stručná analýza trhu s nemovitostmi v České republice. Hlavní metodou ocenění rodinného domu je metoda porovnávací. V práci jsou detailně rozebrány faktory ovlivňující cenu, včetně lokality, velikosti, vybavení a stavu nemovitosti. V závěru práce je provedeno stanovení tržní hodnoty nemovitosti na základě pečlivě vybraných srovnávacích nemovitostí.