Stanovení tržní ceny rodinného domu v Praze. - Šomanová, Natálie; Zima, Petr; Podškubka, Tomáš, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Abstrakt Tématem této bakalářské práce je oceňování nemovitostí. Primárním cílem práce je odhad tržní hodnoty rodinného domu v Praze. Práce je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. Teoretická část vymezuje základní terminologii, teoretické postupy a popisuje základní metody oceňování. V praktické části práce se provádí reálné ocenění vybrané nemovitosti a stručná analýza trhu s nemovitostmi v České republice. Hlavní metodou ocenění rodinného domu je metoda porovnávací. V práci jsou detailně rozebrány faktory ovlivňující cenu, včetně lokality, velikosti, vybavení a stavu nemovitosti. V závěru práce je provedeno stanovení tržní hodnoty nemovitosti na základě pečlivě vybraných srovnávacích nemovitostí.
Vedoucí práce: Petr Zima
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses