Analýza vplyvu politiky jedného dieťaťa na hrubý domáci produkt Čínskej ľudovej republiky - Kucko, Tomáš; Ježek, Jan; Kouba, Luděk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2025)
Táto bakalárska práca sa zaoberá analýzou vplyvu politiky jedného dieťaťa na hrubý domáci produkt Čínskej ľudovej republiky. Pomocou metódy rozdielov v rozdieloch je tento vplyv identifikovaný. V práci sú odhalené rozdiely vo vývoji HDP na obyvateľa medzi Čínou a Vietnamom a následne aj medzi Čínou a Thajskom v dôsledku politiky jedného dieťaťa. Analýza preukazuje pozitívny a štatisticky významný vplyv politiky jedného dieťaťa na HDP na obyvateľa v krátkom a dlhom období. Hlavným prínosom práce je prepojenie ekonometrickej analýzy demografického zásahu so zmenami v makroekonomických ukazovateľoch.
Vedoucí práce: Jan Ježek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses