Analýza společnosti Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG (P911) - Janalík, Daniel (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá komplexní analýzou společnosti Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG s cílem stanovit její vnitřní hodnotu a posoudit celkovou atraktivitu investice. První bakalářské část práce se věnuje strategické analýze, která obsahuje SWOT analýzu a hodnotí vnitřní faktory, stav společnosti, konkurenční prostředí a celkovou pozici na trhu. Druhá část se zaměřuje na finanční analýzu prostřednictvím zhodnocení finančních výkazů. Ve třetí části je provedeno ocenění společnosti pomocí metody diskontovaného peněžního toku (DCF), ocenění na základě násobků EV/EBITDA a P/E. Závěrem je určení férové hodnoty společnosti a subjektivní investiční doporučení na základě získaných poznatků.