Analýza společnosti Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG (P911) - Janalík, Daniel; Tománek, Jan; Málek, Jiří, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá komplexní analýzou společnosti Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG s cílem stanovit její vnitřní hodnotu a posoudit celkovou atraktivitu investice. První bakalářské část práce se věnuje strategické analýze, která obsahuje SWOT analýzu a hodnotí vnitřní faktory, stav společnosti, konkurenční prostředí a celkovou pozici na trhu. Druhá část se zaměřuje na finanční analýzu prostřednictvím zhodnocení finančních výkazů. Ve třetí části je provedeno ocenění společnosti pomocí metody diskontovaného peněžního toku (DCF), ocenění na základě násobků EV/EBITDA a P/E. Závěrem je určení férové hodnoty společnosti a subjektivní investiční doporučení na základě získaných poznatků.
Vedoucí práce: Jan Tománek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses