Investování do vybraných kryptoaktiv - Vlček, Petr (2025)
Cílem této bakalářské práce je seznámit čtenáře se základními principy obchodování s kryptoměnami, dále s možnostmi jejich správy, regulací a bezpečnostními riziky. Praktická část práce porovnává výnosnost tradiční strategie průběžného investování bez časování trhu (dollar-cost averaging) v rámci vybraných kryptoměn. Výsledky této analýzy jsou poté porovnávány se stejnou investiční strategií aplikované na tradičnější aktiva a mohou být přínosné pro investory, kteří chtějí strategii dollar-cost averaging aplikovat pro své účely.