Investování do vybraných kryptoaktiv - Vlček, Petr; Brada, Jaroslav, 1964-; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Cílem této bakalářské práce je seznámit čtenáře se základními principy obchodování s kryptoměnami, dále s možnostmi jejich správy, regulací a bezpečnostními riziky. Praktická část práce porovnává výnosnost tradiční strategie průběžného investování bez časování trhu (dollar-cost averaging) v rámci vybraných kryptoměn. Výsledky této analýzy jsou poté porovnávány se stejnou investiční strategií aplikované na tradičnější aktiva a mohou být přínosné pro investory, kteří chtějí strategii dollar-cost averaging aplikovat pro své účely.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses